Felhasználási feltételek:
A babgulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel kockára vágott burgonyával és csipetkével." Ezalapján a babgulyásról sokan azt gondolhatják, hogy egyszerű elkészíteni, pedig kimondottan idő- és munkaigényes egytálétel. De a jó hír az, hogy ha minden hozzávalót előkészítünk a babgulyásunkhoz, már csak megfelelő sorrendben kell berakosgatnunk őket a lábosba, vagy bográcsba. Lábosban akkor érdemes elkészíteni, ha csak a szűk családnak főzünk ebédet, de nagyobb társaságokhoz mindenképpen vegyük elő a bográcsot. Igazi laktató, tápláló étel a babgulyás, egyetlen fogásként is tálalhatjuk. A babgulyás elkészítésének rengeteg módja létezik. Vannak, akik tarka, mások szárazbabbal szeretik jobban elkészíteni. Ami mindenképpen fontos, hogy a babot egy nappal a babgulyás megfőzése előtt be kell áztatni, hogy megpuhuljon. A legjobb, ha a főzés előtt egy egész éjszakára beáztatjuk. A babgulyásba belekerülő húst is ki kell választanunk. Egyesek marhalábszárral szeretik elkészíteni, míg mások csülköt tesznek a babgulyásba. Szalonnát mindkettő mellé adhatunk, garantáltan feldobja az ízeket. Ha szeretnénk, akár vörösborral is megbolondíthatjuk a babgulyásunkat. Ha igazán páratlan ízélményre vágyunk, a csipetkét is készítsük el mi magunk a babgulyáshoz. Nem kell hozzá más, csak tojás és rétesliszt. Sok alapanyagot kell beszereznünk hozzá, de higgyük el, hogy megéri, a várt hatás nem marad el. Garantáltan nagy sikere lesz a család körében, de akár vendégváróként is elkészíthetjük.